Porrerne soigneres, og skæres i skrå skiver på omkring 2 cm. Porreringene skylles meget grundigt i koldt vand.
Gulerødderne skrælles og skæres i mundrette, rustikke stykker.
Kartoflerne skylles, og skæres i stykker på samme størrelse som gulerødderne. Hvis skrællen er meget tyk, kan man skrælle kartoflerne inden, ellers kan den bare blive siddende. Der sidder mange gode vitaminer i skrællen.
Persillen skylles, slynges tør og hakkes fint.
Baconen skæres i tynde "tændstikker".
Fisken deles i portionsstykker, og drysses med salt. Lad fisken stå og trække på en tallerken.
Ovnen tændes på 185 grader.
Baconen steges i en stor, flad sautergryde eller pande med låg, som kan rumme hele retten og også gå i ovnen.
Når baconen er sprød, tages den op, og kartoflerne og gulerødderne steges i baconfedtet i 5-7 min., til de begynder at blive gyldne. Måske skal der en smørklat ned i gryden også. Lige inden grøntsagerne er færdigstegte, hældes Skagen Secret-krydderiet ned i gryden.
Grøntsagerne lægges over til baconen, og porrerne sauteres under låg i 5-7 min., til de falder helt sammen, og bliver bløde.
Kartofler og gulerødder hældes tilbage i gryden sammen med fløden, og det hele koges op over høj varme. Smag til med salt og peber.
Halvdelen af persillen vendes ned i grøntsagerne, og fisken fordeles ovenpå.
Der lægges låg på gryden, og retten bager til fisken lige er færdig i omkring 5-10 min., alt efter hvor mange du laver mad til.
Resten af persillen drysses over fisken, og gryden sættes på bordet.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()