0
Mørksejloins i porrefad med bacon og rodfrugter

Mørksejloins i porrefad med bacon og rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrergulerødderkartoflerpersillemørksejfilet uden skind
1 min.
Klargøring

Porrerne soigneres, og skæres i skrå skiver på omkring 2 cm. Porreringene skylles meget grundigt i koldt vand.

Gulerødderne skrælles og skæres i mundrette, rustikke stykker.

Kartoflerne skylles, og skæres i stykker på samme størrelse som gulerødderne. Hvis skrællen er meget tyk, kan man skrælle kartoflerne inden, ellers kan den bare blive siddende. Der sidder mange gode vitaminer i skrællen.

Persillen skylles, slynges tør og hakkes fint. 

Baconen skæres i tynde "tændstikker".

Fisken deles i portionsstykker, og drysses med salt. Lad fisken stå og trække på en tallerken.

porrergulerødderkartoflerbacon i skiverSkagen Secret krydderi
15 min.
Grøntsagerne

Ovnen tændes på 185 grader.

Baconen steges i en stor, flad sautergryde eller pande med låg, som kan rumme hele retten og også gå i ovnen.

Når baconen er sprød, tages den op, og kartoflerne og gulerødderne steges i baconfedtet i 5-7 min., til de begynder at blive gyldne. Måske skal der en smørklat ned i gryden også. Lige inden grøntsagerne er færdigstegte, hældes Skagen Secret-krydderiet ned i gryden.

Grøntsagerne lægges over til baconen, og porrerne sauteres under låg i 5-7 min., til de falder helt sammen, og bliver bløde.

Kartofler og gulerødder hældes tilbage i gryden sammen med fløden, og det hele koges op over høj varme. Smag til med salt og peber.

25 min.
Fisk

Halvdelen af persillen vendes ned i grøntsagerne, og fisken fordeles ovenpå.

Der lægges låg på gryden, og retten bager til fisken lige er færdig i omkring 5-10 min., alt efter hvor mange du laver mad til.

30 min.
Servering

Resten af persillen drysses over fisken, og gryden sættes på bordet.

~Velbekomme ~

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?