0
Mørksejloins i porrefad med bacon og rodfrugter

Mørksejloins i porrefad med bacon og rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrergulerødderkartoflerpersillemørksejfilet uden skind
1 min.
Klargøring

Porrerne soigneres, og skæres i skrå skiver på omkring 2 cm. Porreringene skylles meget grundigt i koldt vand.

Gulerødderne skrælles og skæres i mundrette, rustikke stykker.

Kartoflerne skylles, og skæres i stykker på samme størrelse som gulerødderne. Hvis skrællen er meget tyk, kan man skrælle kartoflerne inden, ellers kan den bare blive siddende. Der sidder mange gode vitaminer i skrællen.

Persillen skylles, slynges tør og hakkes fint. 

Baconen skæres i tynde "tændstikker".

Fisken deles i portionsstykker, og drysses med salt. Lad fisken stå og trække på en tallerken.

porrergulerødderkartoflerbacon i skiverSkagen Secret krydderi
15 min.
Grøntsagerne

Ovnen tændes på 185 grader.

Baconen steges i en stor, flad sautergryde eller pande med låg, som kan rumme hele retten og også gå i ovnen.

Når baconen er sprød, tages den op, og kartoflerne og gulerødderne steges i baconfedtet i 5-7 min., til de begynder at blive gyldne. Måske skal der en smørklat ned i gryden også. Lige inden grøntsagerne er færdigstegte, hældes Skagen Secret-krydderiet ned i gryden.

Grøntsagerne lægges over til baconen, og porrerne sauteres under låg i 5-7 min., til de falder helt sammen, og bliver bløde.

Kartofler og gulerødder hældes tilbage i gryden sammen med fløden, og det hele koges op over høj varme. Smag til med salt og peber.

25 min.
Fisk

Halvdelen af persillen vendes ned i grøntsagerne, og fisken fordeles ovenpå.

Der lægges låg på gryden, og retten bager til fisken lige er færdig i omkring 5-10 min., alt efter hvor mange du laver mad til.

30 min.
Servering

Resten af persillen drysses over fisken, og gryden sættes på bordet.

~Velbekomme ~

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?