0
Mørksej med sprød pestotop på bagte tomater, peberfrugter og små råstegte kartofler

Mørksej med sprød pestotop på bagte tomater, peberfrugter og små råstegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Cashewnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisken:

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.

Fisken skæres i portionsstykker og krydres med en smule salt og peber overalt.

små kartofler
1 min.
Kartofler:

Kartoflerne deles i halve, lægges over på en bageplade og vendes med god olivenolie.

Sæt kartoflerne i ovnen og lad dem bage i ca. 20 min., til de er møre.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailgul peberfrugtgrøn squash
10 min.
Grøntsagerne:

Tomaterne, peberfrugten og squashen skæres i mundrette stykker, og kommes over i et stort ildfast fad, der også kan rumme fisken.

Vend med olivenolie, salt og peber og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

20 min.
Panaden til fisken:

Pestoen røres sammen med så meget rasp, at du kan forme det mellem fingrene, uden at det smuldrer. Du skal bruge ca. 1 stor spsk. rasp pr. person.

Fordel raspen i et lag ovenpå fisken.

Grøntsagsfadet tages ud af ovnen, der røres rundt i grøntsagerne for at fordele varmen, og fisken lægges ovenpå.

Lad det hele bage i ca. 7-12 min., til fisken let kan flages med en gaffel, og lige er gennemvarm.

30 min.
Servering

Kartoflerne krydres med salt, hældes over i et fad og fiskefadet gives til.

 

 

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?