0
Mørksejfilet på cremede krydderurtekartofler og bagte jordskokker

Mørksejfilet på cremede krydderurtekartofler og bagte jordskokker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkermørksejfilet uden skind
1 min.
Jordskokker og fisk
  1. Ovnen tændes på 220 grader, varmluft.

  2. Jordskokkerne skylles grundigt og deles i halve eller kvarte alt efter hvor store de er. 

  3. Vend jordskokkerne i olie og bred dem ud på en bageplade, helst uden at de rører hinanden.

  4. Bag jordskokkerne til de er møre, omkring 20-25 minutter alt efter hvor mange du laver mad til og hvor effektiv din ovn er.
    Når jordskokkerne er møre, krydres de med salt og peber.

  5. Fisken duppes tør, deles i portionsstykker og krydres med salt og peber.

  6. Læg fisken i et ildfast fad, der lige netop kan rumme fisken uden at den rører ved hinanden.Læg dildstilke ovenpå og top op med et par dryp god olivenole eller små smørklatter. 

  7. Dæk fadet til og sæt det ind i ovnen til  jordskokkerne i 10-15 minutter til fisken lige netop er blevet uigennemsigtig.  Fisken tilbereder videre efter den er kommet ud af ovnen, så det er vigtigt at den ikke får for meget.

  8. Lad fisken hvile i fadet til i skal spise, den behøver ikke være rygende varm ved servering.

 

små kartoflerhjertesalatradiserdildcreme fraiche 18%dijon sennepolivenolie, ekstra jomfruflydende honning
10 min.
Kartofler og salat
  1. Kartoflerne skylles/skrubbes og koges møre i godt saltet vand. 

  2. Creme fraichen hældes ned i en skål, der kan rumme alle grøntsagerne.  Hæld 1-2 spsk god olivenolie pr. person, sammen med evt. 1 tsk flydende honning ned i dressingen, og rør den glat.  Smag til sennep, salt og godt med peber.

  3. Radiserne skæres i ultra-tynde skiver og kommer over i skålen til dressingen.

  4. Dilden skylles, slynges tør og hakkes mellemfint.  De yderste møre dele af stilken kan også bruges: de skal bare snittes ultrafint.  Hæld dilden over i skålen også.

  5. Salaten skylles og slynges tør.  Riv salaten i rustikke stykker med fingrene.  Salaten skal ikke i dressingen endnu.

  6. Når kartoflerne er møre drænes de og deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.  Vend de endnu varme kartofler ned i dressingen. 

 

30 min.
Anretning

Umiddelbart inden anretning vendes salaten ned i den lune kartoffelsalat.

Server de sprøde jordskokker sammen med salaten og fisken.

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?