0
Langefilet på hvidløgs-persille courgetter og lyn-hasselbach-kartofler

Langefilet på hvidløgs-persille courgetter og lyn-hasselbach-kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

bagekartoflerolivenolie, EVOO
1 min.
Kartofler

Ovnen tændes på 220 grader.

Sæt en bageplade til kartoflerne, samt et ildfast fad, der kan rumme både fisk og courgetter, ind for at forvarme.

Kartoflerne skylles, tørres grundigt og deles på langs, så du får to flade "både" af hver kartoffel. 
Skær mange små snit ind i hver kartoffelbåd, næsten helt ned til bunden, men ikke helt.  Du kan evt. lægge kartoflerne imellem to tynde spækbrætter, når du skærer, så går det nemmere. 
Jo flere snit du laver i hver kartoffel, desto sprødere bliver det færdige resultat.

Anbring kartoflerne på den smurte bageplade (eller anvend bagepapir), og pensel dem godt med olie. Hvis man er meget glad for hvidløg, kan man komme lidt presset hvidløg ned i kartoflerne med jævne mellemrum.

Kartoflerne bages, til de er møre indeni og sprøde udenpå. De skal først krydres med salt og peber umiddelbart efter de kommer ud af ovnen.

langefilet uden skindbacon i skivergrøn courgettehvidløgbagekartoflerbredbladet persillecitron
10 min.
Courgetter og fisk

Fisken duppes tør, deles i portionsstykker, og krydres med en smule salt og et godt drej peber.
Baconen fordeles jævnt ovenpå fisken. Dryp hvert stykke fisk med lidt olie, og lad dem stå og hvile, mens du forbereder courgetterne.

Persillen skylles grundigt, og hakkes groft. De yderste, bløde spidser af persillestilken kan også bruges, den skal bare hakkes meget fint.

Hak ca. 1 fed hvidløg pr. person fint.

Courgetterne skylles og skæres i rustikke stykker på omkring 1-2 cm.

Steg hvidløget stille i smør eller olie, til det begynder at blive gyldent. Skru så op for panden, og steg courgetterne ved meget høj varme, til de begynder at få brune hjørner. 
Hvis du laver mad til mere end to personer, kan du med fordel stege dem ad to omgange. Det er de brune stegepletter, der giver courgetterne deres gode smag.

Vend den hakkede persille ned i courgetterne, og smag til med revet citronskal, citronsaft samt salt og peber.

Courgetterne hældes ned i det ovnfaste fad, og fisken placeres ovenpå.  Der skal helst være en smule luft omkring hvert stykke fisk, for at den tilberedes jævnt.

Fadet bages i ovnen, til baconen begynder at blive sprød, og fisken lige er gennemvarm med mælkehvidt kød. Det tager omkring 10-15 minutter, alt efter hvor effektiv din ovn er, og hvor mange du laver mad til.

 

 

35 min.
Anretning:

Fiskefadet sættes på bordet, og kartoflerne gives til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.