Start med at skylle grønkål og fennikel, og pil grapefrugten.
Snit fennikelen fint, gerne på et mandolinjern. Skær grapefrugten i skiver, og derefter i mundrette bidder.
Rib kålen af stilken, og snit bladene groft med en kniv. Kom dem op i en gryde med en mængde vand, der lige dækker bunden og lidt salt. Damp kålen i 2-3 min. under låg, og løft den derefter over i en skål. Knug kålen fri for vand, og bland fennikel, grønkål og grape i en skål med et par dråber olivenolie.
Kom kødet op i en gryde, og lad det lune igennem under låg ved lavt blus i 5-10 min.
Dræn bønnerne, og blend/mos dem til en grov mos med krydderblandingen, lidt salt og rigeligt med olivenolie.
Sæt samtidig sorghum over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge ca. 15 min., til de er møre.
Pisk en dressing af lige dele olivenolie og lys eddike, og smag til med godt med sennep, salt og friskkværnet sort peber. Du skal i alt bruge ca. 2 spsk. dressing pr. kuvert.
Anret en god klat bønner på en tallerken, og kom drænet sorghum ovenpå. Kom kødet ovenpå, og hæld dressing henover kødet. Server salat på siden.
Velbekomme!
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kommentarer og forslag til opskriften