0
Mojito koteletter med ananas og mynte
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af grisAnanas1mynterød peberfrugtlime
20 min.
Koteletter og sauce.
  1. Koteletterne steges ved høj varme i olie et par minutter på hver side i en dyb pande.  Koteletterne tages op, krydres med peber og holdes lune, tildækkede.

  2. Peberfrugten og løgene steges i panden ved høj varme.  Når den begynder at branke i hjørnerne, tilsættes ananasen.

  3. Når ananasen er gennemvarm tilsættes 1/2 tsk sukker pr. person, salt og peber, samt saften og skal fra limefrugterne. Juster' smagen med ekstra sukker, salt og peber.  Hvis du vil have chilli i saucen, skal den i nu.

  4. Lad simre ca. 5 minutter under låg, og tilsæt evt. lidt vand, hvis frugten virker tør.

  5. Umiddelbart inden servering vendes mynten ned til ananasen.  
kotelet af grisAnanas1mynterød peberfrugtris
30 min.
Klargøring
  1. Risen sættes over at koge i henhold til pakken.

  2. Ananasen skrælles ( det gøres nemmest ved at skære bund og top af og så lade en kniv følge konturen af frugten under skrællen ), deles i kvarte og den hårde kerne skæres ud.

  3. Skær ananasen i mundrette stykker.  Hvis den er meget stor, skal du ikke bruge det hele.  ( Så kan du kan eventuelt servere en del af frugten som rå sammen med maden ).

  4. Mynten skylles og snittes fint.  Gem er par fine blade til pynt.

  5. Peberfrugten skylles og skæres i mundrette tern.

  6. Løget hakkes mellemfint.

  7. Riv 1/2 limeskal pr. person og gem selve frugten til senere.

  8. Koteletterne duppes tørre og krydres med salt og en smule sukker.
30 min.
Servering

Servér risen med koteletterne ovenpå og fordel ananas-salsaen hen over.  Drys med Dukkah og pynt med myntebladene.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?