Forvam ovnen til 225 grader.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem gyldne i ovnen i 6-8 min. Alternativt kan du riste dem på en pande. Kom sesamfrøene i en morter med lidt salt, og knus dem let.
Riv ingefær fint (gem halvdelen til farsen), og rør den med hoisinsauce, soya, limesaft og 2/3 af de knuste sesam.
Rør det hakkede kød sejt med salt og krydr med det sidste revet ingefær og hakket hvidløg. Snit forårsløgene fint og kom halvdelen i farsen. Krydr med salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold. Fugt hænderne med lidt vand mellem hver rulning, så klistrer kødbollerne ikke så nemt fast på hænderne. Kom kødbollerne i et smurt, ildfast fad. Steg dem i en 225 grader forvarmet ovn i 6-8 min., til de netop er gennemstegte. Fordel 2/3 af glaseringen over kødbollerne, og vend dem rundt deri, således at de er dækket af den lækre sauce. Steg videre i 3-4 min. Pas på, de ikke brænder på nu.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Fjern de yderste dækblade på kålen og del den i kvarte. Fjern stokken, og snit så kålen, så fint du kan. Vend den snittede kål med revet gulerod og den sidste 1/3 af glaseringen samt lidt god olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med lidt snittet forårsløg og de sidste ristede sesamfrø.
Server kødbollerne med snittede forårsløg drysset over. Servér med kålsalaten og de kogte ris på siden.
Kommentarer og forslag til opskriften