0
Mormorkylling med middelhavs-twist
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebrysthvidløg
1 min.
Steg kyllingebryst

Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Varm olie op på en pande. Pil hvidløgsfeddene, knus dem let, og put dem i olien. Brun kødet på begge sider i olien, til det er gyldent. Læg låg på, og steg færdig ved lav varme i ca. 10 min.

kartofler
5 min.
Kartoflerne koges

Skrub kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand i 15 min, eller til de er færdige.

agurk
10 min.
Lav agurkesalaten

Lav en syltelage af lige dele vand, sukker og god lys eddike i en kasserolle. Mængden skal passe med, at en skiveskåret agurk kan dækkes af lagen. Kog lagen op, så sukkeret smelter. Lad den køle lidt af, og smag til med salt og peber. Skær agurken i tynde skiver, og put den i lagen. Lad agurkesalaten køle af i køleskabet, indtil der skal spises.

rabarber
15 min.
Lav rabarberkompotten

Skyl rabarberne, og skær dem i tynde stykker. Put dem i en gryde med 1/4 af deres vægt i sukker og evt. en lille sjat vand. Kog forsigtigt op. Kog rabarberne under låg ved svag varme i ca. 5 min., til de er møre. Smag kompotten til med sukker.

hjertesalatparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Hjertesalaten

Skær enden af stokken, og del hjertesalaten på langs. Skyl den, og lad den dryppe godt af. Varm en pande godt op. Put olie på, og steg salaten på skærefladen ved meget høj varme i kort tid. Tag salaten af panden, og drys skærefladen med friskrevet parmesan.

 

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Hvis du savner sovs, kan du smelte lidt smør til at komme på kartoflerne eller koge panden fra kyllingerne af med lidt fløde.

NB: På billedet er der brugt kyllingelår, men i denne uge får du kyllingebryst.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?