Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget groft. Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ca. 10 min., til de er helt møre, og har taget let farve i kanterne. Kom så krydderblanding og linser op i gryden. Dæk rigelig med vand, skru ned for gryden, og lad det simre stille og roligt, til linserne er helt kogte til grød. Spæd evt. med mere vand undervejs.
Kog risene efter anvisning på pakken.
Skær spidskålet ud i store både med stok på. Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg til kålet har taget masser af farve, og er mørnet en del. Krydr med salt.
Skær agurken i små tern, og pluk mynten ud i blade.
Anret daal i en dyb tallerken sammen med risene. Kom stegt spidskål ved, og kom mynte og agurketern over retten. Servér med yoghurt på siden.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kommentarer og forslag til opskriften