0
Mung daal med stegt spidskål og yoghurt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mung daal / gule linserdaalkrydderirødløg
1 min.
Kog linserne

Hak løget groft. Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ca. 10min. til de er helt møre og har taget let farve i kanterne. Kom så krydderblanding og linser op i gryden. Dæk rigelig med vand, skru ned for gryden og lad det simre stille og roligt til linserne er helt kogte til grød. Spæd evt. med mere vand undervejs.

ris, basmati
15 min.
Kog risene

Kog risene efter anvisning på pakken.

spidskålagurkmynte
20 min.
Steg spidskål

Skær spidskålet ud i store både med stok på. Varm en stor pande godt op og tilsæt lidt olivenolie. Steg til kålet har taget masser af farve og er mørnet en del. Krydr med salt.

Skær agurken i små tern og pluk mynten ud i blade.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Anret mung daal i en dyb tallerken sammen med risene. Kom stegt spidskål ved og kom mynte og agurketern over retten. Slut af med at komme lidt yoghurt over.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?