0
Daal med stegt spidskål og yoghurt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

røde linserdaalkrydderirødløg
1 min.
Daal

Hak løget groft.

Sæt en stor gryde med et godt skud olivenolie over ved mellem varme, og steg løgene ca. 10 min., til de er helt møre, og har taget let farve i kanterne.

Kom så krydderblanding og linser op i gryden. Dæk rigeligt med vand, skru ned for gryden, og lad det simre stille og roligt, til linserne er helt kogte til grød. Spæd evt. med mere vand undervejs.

basmatiris
15 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

spidskålagurkmynte
20 min.
Steg spidskål

Skær spidskålet ud i store både med stok på.

Varm en stor pande med olivenolie godt op, og steg kålet til det har taget masser af farve, og er mørnet en del. Krydr med salt.

Skær agurken i små tern, og pluk mynten ud i blade.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Anret daal i en dyb tallerken sammen med risene.

Kom stegt spidskål ved, drys mynte og agurketern over, og servér med yoghurt på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1033 kcal
Fedt:
42,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
114 g
heraf sukkerarter:
10,3 g
Kostfibre:
28,5 g
Protein:
31,7 g