0
Daal med stegt spidskål og yoghurt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde linserdaalkrydderirødløg
1 min.
Daal

Hak løget groft. Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ca. 10 min., til de er helt møre, og har taget let farve i kanterne. Kom så krydderblanding og linser op i gryden. Dæk rigelig med vand, skru ned for gryden, og lad det simre stille og roligt, til linserne er helt kogte til grød. Spæd evt. med mere vand undervejs.

ris, basmati
15 min.
Kog risene

Kog risene efter anvisning på pakken.

spidskålagurkmynte
20 min.
Steg spidskål

Skær spidskålet ud i store både med stok på. Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg til kålet har taget masser af farve, og er mørnet en del. Krydr med salt.

Skær agurken i små tern, og pluk mynten ud i blade.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Anret daal i en dyb tallerken sammen med risene. Kom stegt spidskål ved, og kom mynte og agurketern over retten. Servér med yoghurt på siden.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?