Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skræl løgene, og skær dem i skiver.
Varm en stor gryde op ved mellem varme, tilsæt en god mængde olie eller en god klat smør, og steg løgene 4-5 min.
Tilsæt så en skefuld mel, og lad løgene stege videre, til de er blevet helt brune og karamelliserede.
Skær squashen i grove stænger. Halvér salaten, og skyl grundigt imellem bladene.
Varme en pande op, tilsæt en lille smule olie, og steg squashen i ca. 2-3. min., så den tager godt med farve. Har du en grillpande, kan du bruge den.
Skyl mynten forsigtigt, og pluk den ud i blade. Pluk salaten ud i blade, og halvér de største.
Kom salatblade, mynteblade og stegt squash op i en skål, og tilsæt masser af fintrevet citronskal, lidt saft og lidt god olivenolie. Krydr med peber, og vend godt rundt. Ingen salt!
Når risene og løgene er færdige, vender du begge dele sammen i en skål eller gryde, og tilsætter krydderiblandingen.
Smag til med salt.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med salaten ovenpå og en god klat yoghurt på siden.
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran
Kommentarer og forslag til opskriften