0
Mujadara med stegt squash, hjertesalat og yoghurt

Mujadara med stegt squash, hjertesalat og yoghurt

Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

løg
3 min.
Løg

Skræl løgene, og skær dem i skiver.

Varm en stor gryde op ved mellem varme, tilsæt en god mængde olie eller en god klat smør, og steg løgene 4-5 min.

Tilsæt så en skefuld mel, og lad løgene stege videre, til de er blevet helt brune og karamelliserede.

grøn squashcitronhjertesalatmynte
10 min.
Squash

Skær squashen i grove stænger. Halvér salaten, og skyl grundigt imellem bladene.

Varme en pande op, tilsæt en lille smule olie, og steg squashen i ca. 2-3. min., så den tager godt med farve. Har du en grillpande, kan du bruge den.

Skyl mynten forsigtigt, og pluk den ud i blade. Pluk salaten ud i blade, og halvér de største.

Kom salatblade, mynteblade og stegt squash op i en skål, og tilsæt masser af fintrevet citronskal, lidt saft og lidt god olivenolie. Krydr med peber, og vend godt rundt. Ingen salt!

mujaddara krydderi
20 min.
Mujadara

Når risene og løgene er færdige, vender du begge dele sammen i en skål eller gryde, og tilsætter krydderiblandingen.

Smag til med salt.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med salaten ovenpå og en god klat yoghurt på siden.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
826 kcal
Fedt:
47,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,8 g
Kulhydrat:
83,9 g
heraf sukkerarter:
10,8 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
13,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?