0
Mujaddara med Hopballe kylling og Mutabbal

Mujaddara med Hopballe kylling og Mutabbal

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linserrismujaddara krydderirosiner
1 min.
Mujaddara:

Kog de grønne linser i rigeligt, saltet vand i 10-12 min. Kom dem i en sigte, og stil dem til side til senere.

Skræl zittauerløgene, halver og skær dem i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.

Varm et par spsk. neutral olie op i en sauteause eller pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkt gyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Varm nu lidt olivenolie op i panden, kom krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden sammen med rå skyllede ris, og rør rundt.

Kom de kogte drænede linser i, og kom vand på, så det netop dækker.

Lad ris og linser simre i 12-15 min. ved svag varme under låg.

Sluk for varmen, og vend rosiner i.

Lad det hele trække under låg i 5 minutter.

Ved servering vendes de ristede løg i.

auberginehvidløgtahincitronmujaddara krydderi
20 min.
Mutabbal (Palæstinensisk auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange.

Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber.

Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20 min., til auberginen er mør og gylden.

Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges).

Blend frugtkødet sammen med rå hvidløg (brug det halve her), tahin, citronsaft og god olivenolie, til du opnår en cremet konsistens.

Smag blandingen til med salt og peber, og juster med mere citron.

Ved anretning stænker du med en smule god olivenolie, og drysser det sidste mujaddarakrydderi over retten.

35 min.
Kyllingebryst:

Dup kyllingen tør på skindsiden med lidt køkkenrulle. Brun kyllingebryst (se video ovenover)et grundigt af på en medium til varm pande i lidt neutral olie. Når det er gyldent, vendes det og brunes kort tid på den anden side. Kom hele letknuste hvidløgsfed ved sammen med lidt smør. Krydr med salt og peber. Kom kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 200 grader forvarmet ovn i 5-7 min. til det netop er gennemstegt uden at være blevet tørt. Lad kyllingebrystet trække lunt og tildækket et par minutter, før det serveres. 

koriander
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med plukket koriander.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?