Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Løg og 2 fed hvidløg pr. person hakkes mellemfint.
Ingefæren rives fint. Du skal bruge omkring 1 tsk. revet ingefær pr. person.
Gulerødderne skrælles, og skæres i små, rustikke, mundrette stykker.
Kyllingestrimlerne brunes af i olie og smør i en stegegryde. Krydr med salt og peber, samt et godt nip sukker, og tag kyllingestrimlerne op af gryden.
Gulerødderne steges i gryden.
Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med, til de bliver gennemsigtige.
Tilsæt ingefæren, og lad den stege et minuts tid.
Hæld den indiske karrysovs ned i gryden sammen med 1/2 -2/3 dl vand pr. person. Lad retten koge godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Lad simre til gulerødderne er sprød-møre, og tilsæt så kyllingen.
Servér retten i dybe skåle som vist på billedet, og giv evt. en god chili-sauce til.
~Velbekomme ~
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Kundekommentarer ()