0

Multefilet i pergament med oliventapenade, juliennegrønt og hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Grønt: Rens grøntsagerne (fx gulerod, pastinak, butternut græskar, squash, majroe og bladselleri) og snit dem ”julienne” (tændstiktynde strimler). Skyl spinaten, fjern de grove stilke og snit bladene i brede strimler. Skær hvidløgene i tynde skiver, pluk organo og persille og riv det groft mellem fingrene. Vend juliennegrønt, spinatstimler, hvidløg og krydderurter løst sammen med lidt salt og peber.

Fisk: Del fisken i portioner og lav et stort stykke bagepapir til hver portion. Læg fisken på midten, smør den med et lag oliventapenade og drys med salt og peber. Top med en stor håndfuld blandet grønt og dryp med god olivenolie. Luk papiret sammen om fyldet som en nytårsknallert - men med en lille sprække i toppen. Hæld vinen i gennem sprækken og sæt pakkerne i en 225 grader varm ovn i 15-20 min. (til fisk og grøntsager er møre).

Server sammen med nye kogte kartofler, koldt smør og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften