Kog risene efter anvisning på posen.
Pres saften af citronen og gem halvdelen til senere. Rør den ene halvdel med halvdelen af fløden. Lad fløden stå ved stuetemperatur, til det skal spises. Rør rundt et par gange undervejs.
Soignér, skyl og snit hhv. koriander (groft) og porrer (fint). Sæt til side til senere. Del blomkålen i små ensartede buketter.
Rør det hakkede kød sejt med salt - krydr med 1/3 af krydderiblandingen. Form til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg bollerne gyldne i halvt smør halvt neutral olie i en tykbundet gryde.
Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og finthakket løg til gryden med kødboller og lad det hele sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt det sidste krydderi og kom de flåede tomater samt resten af fløden på og rør rundt. Lad retten simre ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt blomkål og lad retten simre i yderligere 5-8 minutter Lige før servering røres små tern af koldt smør (10-25 gram pr person) forsigtigt i og det sidste citronsaft tilsættes! Smag til med salt, peber samt lidt sukker.
Hæld syrnet fløde over retten og drys med koriander og snittede porrer.
Kundekommentarer ()