0
Murgh Makhani med krydrede kødboller og blomkål

Murgh Makhani med krydrede kødboller og blomkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

ris
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

fløde 38% (piskefløde)citron
Lynsyrnet fløde:

Pres saften af citronen og gem halvdelen til senere. Rør den ene halvdel med halvdelen af fløden. Lad fløden stå ved stuetemperatur, til det skal spises. Rør rundt et par gange undervejs.

korianderblomkål
Porrer, blomkål og koriander:

Soignér, skyl og snit hhv. koriander (groft) og porrer (fint). Sæt til side til senere. Del blomkålen i små ensartede buketter.

hakket oksekødMurgh Makhani krydderi
Krydrede kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt - krydr med 1/3 af krydderiblandingen. Form til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg bollerne gyldne i halvt smør halvt neutral olie i en tykbundet gryde.

flåede og hakkede tomaterhvidløgblomkål
Murgh Makhani:

Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og finthakket løg til gryden med kødboller og lad det hele sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt det sidste krydderi og kom de flåede tomater samt resten af fløden på og rør rundt. Lad retten simre ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt blomkål og lad retten simre i yderligere 5-8 minutter Lige før servering røres små tern af koldt smør (10-25 gram pr person) forsigtigt i og det sidste citronsaft tilsættes! Smag til med salt, peber samt lidt sukker.

koriander
Anretning:

Hæld syrnet fløde over retten og drys med koriander og snittede porrer.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?