Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Del fisken i mindre, mundrette stykker. Vend fisken rundt i Murgh Makhani krydderiblandingen og halvdelen af yoghurten. Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg (brug det halve her), fintrevet skalotteløg samt saften af citronen. Lad fisken marinere i 5-10 min., gerne længere, hvis du har god tid.
Læg fisken og den marinade den ligger i i en gryde med tætsluttende låg. Tilsæt flåede tomater, og rør forsigtigt rundt. Kog op. Kom låg på, og lad retten simre i 2-3 min. ved svag varme. Lige før servering røres små tern af koldt smør forsigtigt i (10-15 g pr. person). Smag til med salt og sukker.
Som vist på billedet dryppet med det sidste yoghurt og pyntet med koriander.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()