0
Muslingesuppe á la Skagenfood
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem, før du går i gang.

1 min.
Rensning af muslinger

Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand - dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også. 

blåmuslingerfiskefuméfløde 38% (piskefløde)porregulerødderdildbredbladet persillehvidløg
10 min.
Muslingesuppe

Hak hvidløg og sautér det af i lidt god olivenolie og smør i en stor gryde (uden at det tager farve). Tilsæt derefter strimler af porrer og gulerødder samt de rensede, afdryppede muslinger og 1-2 dl hvidvin (drik resten til muslingerne!).

Lad muslingerne dampe under låg i 1 minut, (ryst gryden et par gange imens) til muslingerne netop er åbne. Pas nu på ikke at koge dem for meget - du vinder INTET! Tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummiagtige ved for lang tilberedningstid. Kom fiskefumé og fløden på og bring det til i kog - lad det simre i 1 minut. Nu er de færdige. Anret muslingerne i store dybe tallerkener eller servér direkte fra gryden - drys lige før servering masser af grofthakket bredbladet persille og dild på.

Er der enkelte muslinger der ikke åbner sig, kasseres disse.

20 min.
Anretning:

Som vist. 

Fif: Blend evt. den færdige suppe med en stavblender lige inden du serverer den - det gør den cremet og skummende.

Servér suppen med godt brød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?