0
Nakkekoteletter på cremet broccoli og porre med sprød polentatop

Nakkekoteletter på cremet broccoli og porre med sprød polentatop

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på grill og varmluft på fuld varme.
  2. Polentaen laves: Først koges 7 dl vand pr. 150 g polenta op i en gryde. Tilsæt polentaen under omrøring, lad den koge et par minutter, og smag til med salt. Hæld polentaen over i et velsmurt ovnfast fad, der kan rumme både kød og grøntsager, og lad den køle af i køleskabet.
  3. Porrerne renses og skæres i ca. 1,5 cm tykke skiver, og broccolien deles i mundrette buketter. Basilikummen hakkes mellemfint.  Det yderste, bløde af stilkene kan også bruges, hvis de hakkes fint.
  4. Koteletterne duppes tørre, brunes i olie eller smør et minuts tid, og krydres godt. Tag koteletterne op, og tilsæt porrerne på panden sammen med en lille smule vand.  Du behøver ikke vaske panden, inden porrerne kommer på, det gode stegefedt i bunden giver en god smag til grøntsagerne.
  5. Når porrerne er bløde og lidt gyldne i kanten, lægges broccolibuketterne på panden, og steges med i lidt mere olie ved hård varme et par minutter. Hæld fløden på, og kog op.  Smag til med salt og peber, og vend basilikummen ned i panden.
  6. Polentaen vendes forsigtigt ud af det ildfaste fad, og ned på et spækbræt. Det gør ikke noget, hvis den går i stykker.
  7. Grøntsagerne hældes over i fadet, og koteletterne lægges ovenpå. Riv halvdelen af parmesanen over koteletterne.
  8. Polentaen skæres/rives i mindre stykker, og lægges ovenpå koteletterne i fadet. (laver du retten til 2 eller 3 personer skal du nok kun bruge omkring halvdelen af polentaen – gem resten og brug det evt. som en lækker snack eller som fyld i en salat senere – gerne ristet sprød på en pande i lidt olivenolie)
  9. Riv resten af parmesanen over polentaen, og dryp med rigeligt med god olivenolie. Fadet bages 2/3 nede i ovnen i 8-15 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til, og hvor effektiv din ovn er. Hold øje med at polentaen ikke branker.
  10. Når polentaen og parmesanen er gylden og sprød, tages fadet ud af ovnen og hviler, til I skal spise. 
Anretning

Fadet sættes direkte ind på bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?