0
Nakkekoteletter stegt med blå birkes, dertil blød polenta, tomatsauce og puntarelle di galatina

Nakkekoteletter stegt med blå birkes, dertil blød polenta, tomatsauce og puntarelle di galatina

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Polenta: Kog 7,5 dl letsaltet vand (eller sødmælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og rør med polentaen. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg. Rør med revet parmesan, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

Koteletter & tomatsauce: Krydr koteletterne med salt og peber, og vend dem i blå birkes (pres disse godt fast) og derefter i lidt hvedemel. Steg koteletterne i halvt olivenolie og halvt smør på en pande ved medium varme. Når de er brunet af på begge sider, tilsættes tomatsaucen til panden, og der dækkes med låg. Lad dem simre i 15-20 minutter. Hold godt øje med at tomatsaucen ikke koger tør - tilfør evt. lidt vand hen ad vejen.

Puntarelle & rødløg: Pil rødløg og hvidløg, og snit dem fint. Flæk chilipeber, fjern og kasser kernerne. Skyl puntarelle grundigt, fjern de nederste 2-3 cm af stokken, og kasser det afskårne. Del bladene i rustikke stykker. Rist løg og hvidløg af på panden, hvor du stegte koteletterne. Rist i rigeligt god olivenolie ved medium varme, til løgene er gyldne uden at branke. Krydr med salt og sort peber. Kom finthakket chilipeber (efter smag) på, og rist den med et minuts tid. Tilfør puntarelle, og rist med sammen med et par generøse klumper frisk smør i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet.

Fif: Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande.

Bonus Info: Puntarelle di Galatina, der er en art cikoriesalat, er en af italienernes absolutte yndlingsgrøntsager. I Danmark er der i de senere år kommet fokus på de fem grundsmage, der supplerer hinanden til den kontrastfyldte og sublime velsmag. Men for de fleste er grundsmagenes kontraster nok stadig mere teori, end noget der sidder solidt på rygmarven. Specielt har mange det lidt svært med at få den bitre kontrast ind i hverdagskøkkenet. I Sydeuropa derimod, i Italien fx, er bitterstoffer essentielle. Ikke kun er det bitre en vigtig smagsnuance, bittert og syrligt er også perfekte følgesvende til det fede, uanset om det fede er af vegetabilsk eller animalsk art. Puntarelle di Galatina smager på en gang både let bittert og sødmefuldt – og helt fantastisk!

Bonusinfo

Puntarelle di Galatina, der er en art cikoriesalat, er en af italienernes absolutte yndlingsgrøntsager. I Danmark er der i de senere år kommet fokus på de fem grundsmage, der supplerer hinanden til den kontrastfyldte og sublime velsmag. Men for de fleste er grundsmagenes kontraster nok stadig mere teori, end noget der sidder solidt på rygmarven. Specielt har mange det lidt svært med at få den bitre kontrast ind i hverdagskøkkenet. I Sydeuropa derimod – i Italien fx – er bitterstoffer essentielle. Ikke kun er det bitre en vigtig smagsnuance, bittert og syrligt er også perfekte følgesvende til det fede, uanset om det fede er af vegetabilsk eller animalsk art. Puntarelle di Galatina smager på en gang både let bittert og sødmefuldt – og helt fantastisk!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?