0
”Nuggets” af hakket gris og søde kartofler med spidskålssalat og pitabrød

”Nuggets” af hakket gris og søde kartofler med spidskålssalat og pitabrød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 250 grader, grill.
  2. Søde kartofler skrælles og rives fint. Pres væden grundigt af i et viskestykke.
  3. Hakket grisekød, sød kartoffel, 4-6 spsk olie og Chicken Rub-krydderiet røres grundigt sammen i en skål.
  4. Snit forårsløg fint. Gem den hvide del til senere, og put den grønne del over i skålen til det hakkede grisekød.
  5. Spidskålet snittes fint og ”krammes” med hænderne sammen med en knivspids groft salt i en skål, til kålet bliver blødt og begynder at væske.
  6. Riv gulerødderne groft, og put dem over til kålet sammen med Coleslaw-krydderiet, det hvide fra forårsløgene og fløden.  Rør rundt, og tilsæt 1-2 spsk sukker, 2-4 spsk lys eddike samt peber.
  7. Form grove ”nuggets” af farsen, læg dem på en smurt bageplade, dryp med rigeligt olie og bag i 5 minutter 10-15 cm fra grill-legemet i ovnen, til de er gyldne.  Vend dem, og giv dem derefter et par minutter på den anden side.
  8. Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 210 grader i 2-3 minutter.
Anretning

Som vist på billedet eller sæt evt. det hele på bordet og lav saml-selv pita.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?