0
Nye løg i appelsin med kødboller og sedanini
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekød 6-9%Rogan Josh
1 min.
Fars til kødboller

Start med at sætte en stor gryde over til at koge pasta i, og husk et godt skud salt.

Rør kødet sammen med krydderblandingen og lidt salt. Lad det trække til senere.

nye løg med topappelsin
5 min.
Nye løg

Skyl løgene, og halver dem. Kom dem op i en gryde og tilsæt vand, så bunden lige er dækket. Kom lidt salt i gryden, og damp løgene under låg i 4-5 min., til de er møre.

Riv appelsinen fint ned i en skål, og pisk en marinade af lige dele appelsinsaft og olivenolie i skålen. Du skal bruge ca. 2 spsk marinade i alt pr. kuvert. Smag til med lidt salt og friskværnet sort peber. Når løgene er møre, damper du dem godt af og vender dem sammen med marinaden. De må gerne skilles ad.

græsk yoghurt, 10%sedanini, 50% Fuldkorn
15 min.
Pasta

Kog pastaen al dente i vandet.

Form små kødboller af farsen, og steg dem på en godt varm pande i en smule olivenolie. Steg kødbollerne på alle sider i 4-5 min i alt.

Kom yoghurten op i en skål, og fortynd den lidt med lidt af kogevandet fra pastaen, så den får konsistens nogenlunde som kærnemælk.

30 min.
Anretning

Vend løgene sammen med rucola. Dræn pastaen for vand, vend den op i yoghurten, og anret den i en dyb tallerken med kødboller og løg ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?