0
Bagt torskeryg med skummende fiskesauce og sprød rødbedesalat

Bagt torskeryg med skummende fiskesauce og sprød rødbedesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du kan med fordel forberede alt til denne ret i god tid inden der kommer gæster og så blot lune grøntsager og sauce op. På nær torsken som har bedst af at blive bagt lige op til servering. 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Torsk

Tag torskestykkerne ud af køleskabet, dup dem tørre med et stykke køkkenrulle og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber. 

Læg dem i et stort, smurt, ildfast fad. Sæt fadet til side til senere. 

rødbederløg
5 min.
Bagte rødbeder og løg

Skræl rødbederne og læg ca. 1/3 til side til senere. Skær rødbederne i grove chunks og vend dem med en god olivenolie, salt og friskkværnet peber. Skræl zitauerløgene, del dem i kvarte og vend dem også med olivenolie, salt og peber. 

Bag løg og rødbeder i en bradepande ved 230 grader til de har taget godt med farve ca. 30 min.

 

 

rødbederskalotteløgcitrontimian
15 min.
Rå rødbeder

Snit den resterende tredjedel af rødbederne i super tynde skiver, enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern, hvis du ejer sådan et. 

Halvér citronen (den fra forretten) og steg den på skærefladen på en tør pande til den har taget masser af farve. Ca. 3-4 min.

Skyl og pluk bladene af citrontimianen.

Pil skalotteløget og skær det i meget tynde skiver med en skarp kniv.

Vend rødbedeskiver, skalotteløg, timian, lidt olivenolie og saft fra citronen sammen i en skål.

20 min.
Torsk

Sæt fadet med fisk i bunden af ovnen. Bag i ca. 15 min. ved 170 grader. Du kan godt bage fisken sammen med grøntsagerne, så skal du blot huske at skrue ned for ovnen.

Lun saucen op i en lille kasserolle og smag den til en sidste gang.

 

35 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager på en tallerken sammen med torsken. Skum gerne saucen op med en stavblender inden den hældes over retten.

Server rødbedesalaten ved siden af i en lille skål.

Velbekomme - og Godt Nytår!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?