0
Krydrede fladbrød med za'atar, saltede mancona-mandler og hummus

Krydrede fladbrød med za'atar, saltede mancona-mandler og hummus

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Alt i denne ret kan forberedes i god tid inden gæsterne kommer. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdejza'atar
1 min.
Fladbrød

Tænd ovnen på max grader varmluft.

Del hver dejkugle i to lige store stykker og rul dem ud i ca. 0.5 cm tykkelse

Kom lidt olivenolie, salt og krydderblanding ovenpå hver brød og bag dem på en plade i ovnen til de har taget farve og er gennembagte - ca. 5-7 min. Hvis du har en bagesten vil den være oplagt at bruge, men ellers kan du bare bruge en almindelig bageplade. 

Opbevar brødene i et fugtigt viskestykke efter de er kommet ud af ovnen og har smidt den værste varme.

kikærter i vandtahincitronhvidløghummus krydderiblanding
10 min.

Dræn kikærterne for vand.

Kom kikærter op i en blender sammen med et godt skud olivenolie, pillede hvidløgsfed og godt med saft fra citronen. Blend det hele til en lind og cremet humus og smag til med godt med tahin, krydderblanding, salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt
20 min.
Yoghurt

Rør yoghurten rundt og anret den i en lille skål. Kom et par dråber olivenolie og et godt skud friskkværnet peber ovenpå.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?