0
Okonomiyaki med gomashio, pankostegt sej, forårsløg, hoisin og Shichimi tôgarashi

Okonomiyaki med gomashio, pankostegt sej, forårsløg, hoisin og Shichimi tôgarashi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Æg, Sennep, Soya, Soyabønner, Nødder, Sesamfrø, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spidskålgulerodforårsløg
1 min.
Grøntsager

Snit kålen og forårsløget i tynde strimler (gem den grønne del af forårsløget til anretning), og riv guleroden på den grove side af et rivejern.

ægbagepulverhvedemel
8 min.
Dej

Slå æg ud i en skål eller et højt glas, og blend æggene med en stavblender til en dej sammen med følgende pr. person: 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. bagepulver og 35 g hvedemel.

10 min.
Okonomiyaki

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend æggemassen godt sammen med grøntsagerne.

Steg store skefulde af massen i 1 spsk. olie pr. person, og flad den ud som en rösti. 

Steg i ca. 3 min. på hver side, indtil de har fået godt med farve og er blevet gennemvarme.

sesamfrø
15 min.
Gomashio

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper. Knus dem let i en morter med lidt fint salt. Voilà, du har nu det fancy japanske produkt GOMAHIO ;-) 

mayonnaiseShichimi tôgarashi
20 min.
Shichimi tôgarashi-mayo

Hæld mayonnaise i en skål sammen med revet hvidløg og halvdelen af Shichimi tôgarashi. Smag mayonnaisen til med salt.

mørksejfilet uden skindShichimi tôgarashipankoraspæg til paneringhvedemel
25 min.
Pankostegt sej

Del fisken i 4-6 mindre stykker pr. person. Kom fisken i en skål, og krydr den med salt og peber samt en smule Shichimi tôgarashi (brug det halve af den halvdel, du har tilbage). Vend fisken i mel, æg (har du ikke et æg til panering kan du bruge en smule mælk eller fløde) og pankorasp, og fritér den i en gryde med rigeligt olie.

Alternativt kan fisken steges på en pande, til den er gylden, sprød og gennemstegt. Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir, og drys med lidt salt og det sidste Shichimi tôgarashi.

hoisinsauceforårsløgmayonnaise
35 min.
Anretning

Server okonomiyaki, og top med fisk, forårsløg, mayo og hoisinsauce.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
558 kcal
Fedt:
30,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,3 g
Kulhydrat:
43,3 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
24,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?