0
Okse köfta kebabs med blomkålsstegte ris og feta

Okse köfta kebabs med blomkålsstegte ris og feta

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Soigner, og skyl alle grøntsagerne.

2. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, og lad dem køle let af.

3. Riv blomkål på den grove side på et rivejern.

4. Riv også gulerødderne, eller skær dem i små tern eller julienne.

5. Hak hvidløg og løg fint.

6. Rør kødet sejt med salt, halvdelen af krydderimixet, finthakket løg og halvdelen af raspen. Skyl, pluk og hak mynten, og tilsæt ca. 1/3 til farsen. Steg en lille prøvedelle, og smag på den. Juster evt. smagen med ekstra salt og peber. Form små ovale deller på ca. 50-60 g pr stk. Vend dem i rasp, og tryk raspen let ind i kødet.

7. Steg koftaerne i rigeligt neutral olie på en pande. Eller steg dem i ovnen ved 225 grader på plader med bagepapir i ca. 10-12 minutter. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, kommes de evt. på en bambuspind.

8. Steg risene i en gryde/pande med stor overflade i halvt smør/halvt olivenolie sammen med blomkål, gulerødder, hvidløg og halvdelen af kofta-krydderierne. Steg igennem, til risene begynder at tage farve. Tilsæt 1/3 af det hakkede mynte, og vend rundt i retten. Smag til med salt og peber.

Anretning: Som vist på billedet. Smuldr fetaen henover retten lige før servering, og drys med det sidste hakkede mynte.

Kofta kebabmix indeholder: Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%.

Bonusinfo

Kofta kebabmix indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?