0
Oksefilet med bagte pastinakker, dildmarinade og dampede porrer

Oksefilet med bagte pastinakker, dildmarinade og dampede porrer

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

pastinakporrer
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl pastinakker og skær dem i grove stykker, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskværnet peber. Bag dem på en bradepande i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.

Skyl porrerne, og fjern top og rod. Skær dem i stykker på 3-4 cm., og kom dem op i en stor gryde med vand, så de er ca. 1/2 dækkede. Tilsæt lidt salt, og damp porrerne under låg i ca. 10 min., til de er helt møre.

dildfrødildkapers
10 min.
Dressing

Hak kapers fint. Snit dild - både blade og stilke - fint med en skarp kniv.

Kom ca. 2 spsk. lys eddike pr. kuvert og dildfrøene op i en lille skål. Pisk ca. 1 spsk. olivenolie i pr. kuvert med et piskeris. Vend kapers og dild op i dressingen.

oksefiletbøffer
20 min.
Bøf

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg bøfferne hårdt i ca. 3 min. på hver side, så de stadig er en smule rosa inden i. Krydr med salt og friskkværnet peber, og lad dem trække et par minutter.

rucola
30 min.
Anretning

Hæld alt vandet fra porrerne, og lad dem dampe lidt af. Vend dem så sammen med dressingen, og anret dem på en tallerken sammen med rucola og bagte kartofler. Skær kødet i tynde skiver, og fordel dem på tallerkenen.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?