0
Oksegrillere med colcannon og gnavegrønt
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Colcannon stammer fra Irland, og spises traditionelt  St. Patricks day: en lækker, cremet mellemting mellem brændende kærlighed og stuvet kål.  
Retten er den sikre vej til at få en masse sund kål i både børn og voksne, og luner på en krads efterårsaften.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Okse grillpølse fra Slagtergaardenbagekartoflerpalmekålfløde 9%bacon i ternvarm mælksmørsalt & peber
1 min.
  1. Kartoflerne skrælles, skæres i store tern og koges i en gryde, der kan rumme både kål og kartofler, til de er møre.

  2. Kålen ribbes ( den midterste, hårde kerne skæres fra ) og strimles fint.

  3. 1 dl mælk pr. person varmes op sammen med fløden.  Blandingen skal ikke koge, bare være godt varm.
  4. Pølserne sættes over at stege ved middel varme.  
  5. Når kartoflerne er kogte, hældes de over i en sigte for at dampe af.

  6. Gryden fra kartoflerne sættes over varmen igen, og baconen steges i en smule smør, til den begynder at blive sprød.

  7. Den snittede kål hældes ned til baconen, og simrer under låg til den er mør.

  8. De kogte kartofler hældes ned i gryden, og grøntsagerne moses sammen, enten med en gaffel, et solidt piskeris, eller en kartoffelmoser.  Hvor grundigt man går til værks, afhænger af hvor homogen, man vil have sin mos. 
    Spæd op med fløde/mælkeblandingen til mosen er lind ( det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele ), og giv den en smørklat så stor, som samvittigheden byder.
    Smag til med salt og peber.
  9. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
30 min.

Giv gulerodsstavene til Colcannonen og de stegte pølser.

                                 *Velbekomme*

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?