Husk altid at smage til med karry, så du får den styrke du kan lide.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt vand over til bønnerne.
Skyl risene og kog dem efter anvisningen på pakken.
Varm en stor wok eller pande op, og kom olie på. Steg kødet ved super høj varme i 2-3 min., til det er gyldent og stadig rosa indeni. Krydr det med salt og et nip sukker, og tag det af panden.
Nip den grove ende af bønnerne, og damp dem i kogende, saltet vand i 3 min.
Tilsæt lidt mere olie til wokken, og steg de afdryppede bønner i 1/2 minut. Skær løg i slanke både, og kom også dem i wokken. Steg kort, tilsæt rød karry og kokosmælk, og lad det hele koge i 2-4 min.
Smag til med fiskesauce og limesaft samt evt. lidt sukker, og skær resten af limefrugten i små både.
Skær peberfrugten i strimler, kom dem i retten sammen med kødet samt den væde kødet har smidt, og kog retten op ganske kort.
Pluk koriander groft.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med grønt og oksekød i karry, og afslut med koriander. Servér straks med limebåde til.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()