Jeg er vild med denne salat inspireret af en thailandsk laab.
Servér det hele ved bordet. Nyd sprød salat med kød, ris og urter, og justér selv chili, så det passer.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene, og kom dem i en gryde med koldt vand, der dækker + 2-3 cm. Kog risene op under låg, og lad dem koge ved lav varme i 7-8 min. Sluk, og lad risene trække under låg i 8-10 min. Krydr med salt inden servering.
Hak korianderstilkene fint (gem toppen til servering). Snit forårsløg fint (gem det grønne til servering). Skær skalotteløg og hvidløg i tynde skiver, og snit kålen fint. Sautér det hele i olie på en stor, varm pande i ca. 3-4 min. Lad det falde sammen, men ikke tage farve.
Tilsæt kødet, og brun det i 10-15 min. Krydr med fiskesauce (efter smag), sukker og Tamari.
Pluk salaten i blade, og hak mynte og koriander groft. Skær agurken i skiver, snit chilien fint, og skær limefrugten i både.
Anret kødet på et fad med salat, agurker og krydderurter ved siden af. Servér straks med ris til.
Kundekommentarer ()