0
Oksekød i strimler med gnocchi i østershattesauce med estragon & syltet citron

Oksekød i strimler med gnocchi i østershattesauce med estragon & syltet citron

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citron
1 min.
Syltet citron

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule - det  hvide skal IKKE bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt (eller brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække i en times tid.

estragonøstershatteskalotteløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl, pluk og skær estragon fint. Skyl svampene, og skær dem i tynde skiver.

estragoncitrongnocchicreme fraiche 38%oksekød i strimler
10 min.
Gnocchi & svampe
Lynsteg kødet på en meget varm pande, og krydr det med salt, peber og krydderi. Sæt kødet til side i en skål. Steg de rå gnocchi på panden i halvt smør og olivenolie. Lad gnocchi stege ved semi-hård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden sammen med det finthakkede hvidløg, og rist dem med i 2-3 min. Kom en smule af saften fra de syltede citroner på, og lad den koge næsten væk. Kom nu creme fraiche på panden, og kog den igennem. Kom det hakkede estragon på, og vend rundt. Vend det stegte kød i, og smag til med salt og masser af sort peber.
20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys syltet citron over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?