0
Oksekød i strimler med gnocchi i østershattesauce med estragon & syltet citron

Oksekød i strimler med gnocchi i østershattesauce med estragon & syltet citron

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citron
1 min.
Syltet citron

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule - det  hvide skal IKKE bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt (eller brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække i en times tid.

estragonøstershatteskalotteløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl, pluk og skær estragon fint. Skyl svampene, og skær dem i tynde skiver.

estragoncitrongnocchicreme fraiche 38%oksekød i strimler
10 min.
Gnocchi & svampe
Lynsteg kødet på en meget varm pande, og krydr det med salt, peber og krydderi. Sæt kødet til side i en skål. Steg de rå gnocchi på panden i halvt smør og olivenolie. Lad gnocchi stege ved semi-hård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Kom svampe og skalotteløg på panden sammen med det finthakkede hvidløg, og rist dem med i 2-3 min. Kom en smule af saften fra de syltede citroner på, og lad den koge næsten væk. Kom nu creme fraiche på panden, og kog den igennem. Kom det hakkede estragon på, og vend rundt. Vend det stegte kød i, og smag til med salt og masser af sort peber.
20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys syltet citron over.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.