0
Oksemørbrad med kryddersmør, grønne asparges og dukkah, dertil quinoasalat med saltede mandler og tranebær

Oksemørbrad med kryddersmør, grønne asparges og dukkah, dertil quinoasalat med saltede mandler og tranebær

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kogt quinoa:
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min., sluk og lad quinoaen trække i yderligere 10 min. Krydr med salt og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.
mandlersalt
3 min.
Saltede mandler:
Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
grønne asparges
5 min.
Asparges del 1:

Skær den nederste træede del af aspargesene og kasser dette. Skyl aspargesene grundigt i koldt vand.

quinoahjertesalatbasilikummandlertørrede tranebærdukkah
10 min.
Quinoasalat:

Skær salaten og basilikum i tynde strimler og skyl det grundigt i 2 hold koldt vand - og slyng det tørt i en salatslynge. Hak de saltede mandler og tranebærrene i mindre stykker - vend begge dele med den let afkølede quinoa sammen med salat, dukkah (brug det halve af dukkahen her)og basilikum. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt lidt god eddike (eller citronsaft) Kom det hele i en skål eller et fad, dryp generøst med din bedste olivenolie, og kværn sort peber over. Vend rundt. Lad det hvile til det skal spises.

Fif: gem lidt mandler, tranebær samt hele basilikumblade til at drysse over salaten til sidst.

oksemørbradbøffer
25 min.
Oksemørbrad

Åbn pakken, og dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet på begge sider med groft salt. Varm en pande (eller en lille sauteause), der passer i størrelse, op til jævn til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie eller klaret smør, og læg kødet på. Steg ved medium til hård varme, til kødet begynder at tage farve på den ene side. Vend og gentag på begge sider. Tilsæt et par klatter smør, samt evt. et par letknuste hele hvidløgsfed hvis du har det. Vend kødet og krydr med salt. Steg videre på den anden side, mens du ”drypsteger”  på toppen ved at tage stegesmør fra panden med en spiseske og hælde det over kødet. Fortsæt drypstegningen i ca. 2-3 min., hvorefter du krydrer med masser af sort peber. Jacob anbefaler at stege kødet medium/rare med en temperatur på ca. 57 grader i kernen, eller til du opnår din ønskede stegegrad. Lad kødet trække tildækket et lunt sted, mens du steger asparges.

30 min.
Asparges del 2

De soignerede grønne asparges (se video ovenover) steges på panden hvor du stegte kødet i halvt smør halvt olivenolie til de er gyldne og møre - krydres med salt. Lige før servering krydres med friskkværnet peber. NB. steg de hvide asparges i 2 minutter mere end de grønne.

35 min.
Anretning

Som vist - drys det sidste dukkah over asparges og lad kryddersmørret smelte på toppen af bøfferne.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?