0
Oksespidsbryst med glaserede gulerødder og skalotteløg dertil persille-kartofler & peberrodssovs

Oksespidsbryst med glaserede gulerødder og skalotteløg dertil persille-kartofler & peberrodssovs

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sous vide oksekød
1 min.
Oksebryst:

Klip posen op, og kom kød, AL saften og en lille smule vand (ca. 1/2-1 dl) ned i en passende gryde med tilhørende, tætsluttende låg. Lad kødet simre ved svag varme under låg i 8-10 minutter.

kartofler
5 min.
Kartofler:

Skrab/skrub og skyl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-18 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.

kruspersille
10 min.
Persille:

Pluk, skyl og hak persillen.

gulerødderskalotteløg
20 min.
Glaserede grøntsager:

Skær top og bund af skalotteløgene, og pil dem. Skræl gulerødderne, og del dem i mindre stykker. Kom løg og gulerødder i en bredbundet sauteause med 2-3 spsk. vand, 2-3 generøse klumper smør samt 1-2 spsk. sukker. Damp under låg i 3-4 minutter. Tag derefter låget af, og lad vandet fordampe helt væk, så der til sidst kun er en tyk glasering af smør og sukker, som klæber sig til de skønne grøntsager. Drys evt. med lidt salt og peber.

bechamelsovspeberrod
30 min.
Peberrodssauce

Sigt fonden fra kødet over i en lille kasserolle (hold kødet varmt imens). Kog evt. fonden lidt ind, så der kun er 1/2 - 1 dl tilbage. Kom bechamelsovsen i fonden, og kog saucen igennem. Pas på, den ikke brænder på. Skræl og riv peberroden på den fineste side af et rivejern. Smag saucen til med salt, peber, peberrod, en smule sukker og lidt lys eddike (fx hvidvins- eller lagereddike). Saucen skal være stærk med et snert af surt og sødt.

kruspersille
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. ekstra peberrod over retten ved bordet, og drys med persille.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?