0
Oksesteak med ”spidskål-slaw” og stegte tomater

Oksesteak med ”spidskål-slaw” og stegte tomater

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Spidskål-slaw: Del kålen i to, skyl den og skær stokken af. Skær kålen i tynde strimler, evt. på mandolinjern. Bland en dressing af creme fraiche og smag til med grov sennep og lidt sukker samt spidskommen, salt og peber. Smag dressingen til, den skal være ”lidt for krydret”, da smagen mildnes når kålen kommer i. Vend den fintsnittede kål i dressingen og lad den trække, til der skal spises. Vend det helt igen umiddelbart inden anretning, da kålen nok har afgivet lidt væde. Brug ca. dobbelt så meget kål, som du har dressing.

Gremolata: Skyl persillen og hak den fint. Bland med fintrevet citronskal (riv kun det gule).

Tomater: Skyl tomaterne og del dem i halve. Steg dem i olie ved høj varme på skærefladen til de får lidt stegeskorpe. Tag dem af varmen og krydr med salt og peber.

Farmersteak: Krydr steakene med salt, og lad dem trække 20 minutter. Grill dem eller steg ved høj varme kort tid på begge sider. Giv dem et drys fra peberkværnen og lad steakene hvile 5 minutter inden servering.

Anretning: Servér bøfferne med en god mængde ”slaw”, nogle stegte tomater og masser af gremolata.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?