0
Oksesteaks med fritter af søde kartofler og broccoli/avocadosalat

Oksesteaks med fritter af søde kartofler og broccoli/avocadosalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Steaks: Krydr bøfferne på begge sider med halvdelen af beef rubben og lidt salt. Gnid det godt ind i kødet, og lad gerne bøfferne trække i 5-10 minutter. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande eller en grillpande), og steg bøfferne. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du 1-2 fed hakket hvidløg til panden sammen med en lille klat frisk smør, og lader det bruse op. Tag bøfferne af panden, når de har nået din foretrukne stegegrad, Lad dem trække tildækket i et par minutter.

Fritter af søde kartofler: Skræl de søde kartofler, og skær dem ud til fritter. Kom fritterne i en stor frysepose sammen med 2-4 spsk. neutral olie, resten af beef rubben og fint salt. Ryst posen grundigt, så olie og krydderier dækker fritterne. Kom dem på en eller 2 bageplader med bagepapir på, og sørg for, at de kun ligger i ét lag. Bag dem gyldne i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 20-30 minutter. Vend dem evt. et par gange undervejs!

Broccoli/avokadosalat: Del broccoli i små buketter, og blancher dem i letsaltet vand i 1-2 minutter. Dræn vandet fra, og lad dem dampe af i en sigte. Mos avokadokødet med en gaffel, og tilsæt 1-2 fed finthakket hvidløg. Vend det hele sammen, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Hak persille og vend 2/3 i retten og drys den sidste 1/3 henover.

South American beef rub indeholder:

Sort og rosa peber, sød paprika, cayennepeber, oregano, hvidløg, spidskommen og urtebouillon.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?