0
One pan bagt kuller med hokkaido, ristede græskarkerner og kotacreme

One pan bagt kuller med hokkaido, ristede græskarkerner og kotacreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskarkullerfilet uden skindcitron
1 min.
Græskar

Skær fisken i portionsstykker, salt let på alle sider, og læg i et lille, smurt, ildfast fad. 
Riv halvdelen af citronskallen hen over fisken, og læg et tyndt stykke smør på hvert stykke fisk.

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.

Skyl Hokkaido-græskarret, del det i kvarte, og skrab kernerne ud.
Del hver af de kvarte græskar i 1-2 cm tykke både, og vend dem i god olivenolie. Læg dem, så de ikke rører ved hinanden på en eller to bageplader med bagepapir på. Krydr med salt og peber.

Bag græskarrene i 15 min., og vend dem en gang undervejs.

grønkålgræskarkerner
10 min.
Kål og kerner

Skyl grønkålen, slyng den tør, skær den midterest ribbe ud, og riv bladene i stykker på størrelse med en kvart håndflade. Vend kålen i olie sammen med 1-2 spsk. græskarkerner pr. person.

Fordel kål/græskarkerner imellem græskarrene på pladen, når græskarrene har bagt i 15 min., og bag med i yderligere 5-8 min., til kålen er mør/sprød.

 

kullerfilet uden skindKota-ostyoghurt naturelcitron
20 min.
Kuller og Kotacreme

Tjek om græskar og kål er færdige. Hvis ikke, bager de videre sammen med fisken, ellers tages de ud af ovnen nu.

Sæt fisken ind i ovnen, og bag til de yderste lameller kan flages af med en gaffel, men fisken ikke er helt gennembagt i midten. Det tager omkring 5-10 min., alt efter hvor mange du laver mad til.
Lad fadet med fisken stå og trække i 5 min., inden I skal spise.

Lav Kotacremen ved at blende ost og yoghurt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber, samt en lille sjat olivenolie. Spæd den op med lidt mælk eller fløde, hvis den bliver for tyk.

30 min.
Servering

Anret græskar og kål på et stort fad, og dryp kotacremen over.  Riv resten af citronskallen over grøntsagerne, og dryp resten af citronsaften over også. Giv også et godt drej peber.

Servér fisken til grøntsagerne sammen med resten af cremen.

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?