Sæt en stor gryde vand over at koge - den er til kartoflerne.
Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. Sæt en bradepande ind for at forvarme.
Kartoflerne skæres i grove, rustikke stykker der er nogenlunde lige store. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det hvis man synes.
Hvis man har bagepulver i køkkenet tilsættes et par tsk til gryden med det kogende vand sammen med kartoflerne.
Det bruser op og ser mærkeligt ud, og det er helt som det skal være. Bagepulveret gør at stivelsen i kartoflerne begynder at nedbrydes, så kartoflerne bliver mere sprøde udenpå når de senere bliver bagt.
Kartoflerne koges til de er møre - omkring 10 min.
Imens hakkes rosmarinen fint.
Dræn kartoflerne grundigt - lad dem evt. lufttørre på et viskestykke et par minutter - og vend dem med omkring 2/3 af rosmarinen, peber, evt. et par tsk. maizena eller grov majsmel ( kan sagtens undlades ) og til sidst så meget god olie at alle kartoffelstykker er dækket af en tynd film. Det gøres allernemmest i en stor frysepose.
Kartoflerne skal ikke saltes endnu!
Kartoflerne bredes ud på den forvarmede bageplade/bredepande og bages i ovnen til de er sprøde. Krydres grundigt med salt lige når de kommer ud af ovnen.
Imens kartoflerne koger forberedes koteletter og æbler.
Løget snittes meget fint i ringe.
Æblerne skæres i ottendedele og kernehuset fjernes.
Koteletterne duppes tørre og krydres med salt og peber.
Bacon og løg steges på en pande, der kan rumme koteletterne og æblerne, til baconen næsten er sprød og løgene karameliserede. Sæt blandingen til side og steg så koteletterne kort på panden ved høj varme - omkring 1 min på hver side.
Tag koteletterne af panden og læg en skive mozzarella på hver kotelet. Fordel bacon/løgblandingen ovenpå osten. Lad dem stå og hvile imens æblerne steges.
Æblerne steges i panden ( helst i smør ) sammen med 1-2 tsk finthakket rosmain, salt, peber, en smule sukker og 1-2 tsk eddike pr. person ( gerne æbleeddike, balsamico eller anden frugteddike ).
Når æblerne er ved at være møre lægges koteletterne ovenpå, der lægges låg på panden og retten simrer stille til mozzarellaen er smeltet og koteletterne gennemvarme igen.
Server koteletterne ovenpå æblerne og kartoflerne ved siden af.
Kundekommentarer ()