0
One-pan kyllingelår fra Hopballe med mild sennepssauce, gnocchi, majs og spinat

One-pan kyllingelår fra Hopballe med mild sennepssauce, gnocchi, majs og spinat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe kyllingelår, helspinatnye løgfløde 9%olie/smørsalt & peber
1 min.
Klargøring

Start med at  forvarme ovnen til 200 grader.

Kyllingelårene deles i to ved knæ-leddet, og brunes godt af i 50/50 smør og olie i en dyb stegepande, der kan rumme både grøntsager og kød. (Dog ikke gnocchierne.)

Imens pilles løgene, de deles og skæres i kvarte med den møre del af toppen på.

Spinaten renses grundigt, og slynges tør.

Majsen renses, og kernerne skæres fri fra kolben. Det gøres nemmest ved at lade en skarp kniv løbe ned langs kolben.

 

10 min.
Kylling

Når kyllingen er brunet af, tilsættes de friske løg, og de steger med, til de er møre og bløde.

Tilsæt majskornene og senneppen, og lad den stege med et minuts tid, efterfulgt af fløden og spinaten.
Spæd evt. op med lidt vand, hvis retten virker for tør, og smag til med salt og peber.

Panden sættes i ovnen, og bager til kyllingen er gennemstegt i omkring 15-20 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til. Kig til panden af og til, og rør lidt rundt i grøntsagerne. 

 Ti minutter inden kyllingen er klar, steges gnocchierne i 50/50 smør og olivenolie til de er gyldne og sprøde.  Giv dem et godt skud salt og peber, og hæld dem op i en skål.

30 min.
Servering

Gnocchierne serveres sammen med kyllingen og saucen.

~Velbekomme ~

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?