0
One pot koteletter med karameliserede æbler og ris

One pot koteletter med karameliserede æbler og ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af grissyrlige æblerløg
1 min.
Klargøring
  1. Koteletterne duppes tørre, og drysses med salt og evt. en smule sukker. Lad dem stå og trække på en tallerken.

  2. Æblerne skæres i 4 både og kernehusene tages ud.
    Æblebådene deles i tre.

  3. Løget deles og skæres i tynde strimler på langs.
kotelet af grissyrlige æblerløgrisgrøntsags bouillon
10 min.
Diverse
  1. Koteletterne brunes grundigt af i smør, tages op og lægges over på en ren tallerken.

  2. Løgene brunes i koteletpanden.  Tilsæt evt. en ekstra smørklat, så de bliver gode og bløde.
    Når løgene er bløde, tilsættes æblerne.

  3. Lad stege et par minutter, og drys så 1-2 tsk sukker pr. person over æblerne, efterfulgt af så meget vand at bunden af panden lige er dækket.
    Lad simre til æblerne bliver møre og begynder at "mose ud".
    Smag til med salt og peber, og hæld så æble/løgblandingen over i en skål.

  4. Panden skylles og lidt olie varmes op i den. 
    Risene steges i olien et par minutter, hvorefter væsken ( der står på pakken, hvor meget vand der skal i ) samt omkring 1 1/2 tsk bouillon pr. 150 g ris tilsættes.

  5. Lad simre under låg, til risene næsten er færdige.
    De sidste 5 minutter af kogetiden, røres der en enkelt gang rundt i risene, hvorefter koteletterne lægges ovenpå risene.
    Æbleblandingen lægges ovenpå koteletterne, og det hele varmes igennem under låg, til risene er møre.

30 min.

Servér koteletterne direkte fra panden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?