0
One pot risotto med kylling og porrer, ramsløgspesto med parmesan.

One pot risotto med kylling og porrer, ramsløgspesto med parmesan.

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerporrerrisottorissalt & peber
Klargøring

Porrerne soigneres, snittes i skrå splitter på omkring 1 cm, og skylles grundigt.

Kyllingekødet brunes lynhurtigt af ved meget høj varme i en stor, flad gryde, der kan rumme hele retten til sidst. Kødet må ikke få for meget, da det tilbereder videre senere. Krydr med salt og peber, og lad kødet hvile i en skål med låg på.   

Porrerne kommes over i gryden sammen med en smørklat, og sauterer et par minutter, til de lige begynder at tage farve.

Hæld risene ned til porrerne, og lad dem stege med et par minutter.  
Krydr med salt og peber, og hæld så meget vand på, at det dækker risene med 2-3 cm.  

Lad retten simre under låg i 15-20 min., til risene er møre.

Rør rundt hvert 5. minut undervejs, og tjek, om der skal lidt mere vand på risene. Konsistensen skal til slut være som en meget lind risengrød. Hellere for lind end for fast.

persilleramsløgparmigiano reggiano (Parmesan)god jomfruolivenoliesalt & peber
20 min.
Pesto

Ramsløg og persille skylles og slynges tør.
Vrid de groveste stængler af krydderurterne, og hak bladene meget groft.
Du kan binde stænglerne af krydderurterne sammen med lidt bomuldsgarn, og lade dem simre sammen med risene - det giver god smag.

Osten rives fint.

Krydderurterne blendes sammen med halvdelen af osten og så meget olivenolie, at du får en fin, grøn pesto. Smag til med salt og peber.

 

30 min.
Anretning

Hvis du har kogt krydderurtestilkene sammen med risene, tages de nu op.

Kyllingestrimlerne og resten af osten vendes meget forsigtigt ned i porre-risene, og varmes igennem.  Justér igen med vand til konsistensen er fin, og smag til med salt og peber.

Servér i dybe tallerkener, og dryp pestoen over.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?