0
One pot peanutbutter-nudler med grønt og kylling

One pot peanutbutter-nudler med grønt og kylling

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtforårsløghjertesalatingefærpeanuts
1 min.
klargøring

Peberfrugten skylles, og snittes i tynde strimler.

Salaten skylles, slynges tør og snittes fint.

Forårsløgene soigneres, og snittes fint. Del forårsløgene i to bunker, en med den hvide del, og en med den grønne.

Ingefæren rives fint, du skal bruge omkring 1-2 tsk pr. person.

Peanutsene hakkes mellemgroft.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerrød peberfrugtforårsløghjertesalatingefærpeanutbutterspaghettihoisinsauce
10 min.
Samling af retten:

Kyllingen brunes grundigt af i en flad gryde, der kan rumme hele retten. Krydr med salt, peber og ingefær, og tag kyllingen op.  Lad kyllingen hvile under låg.

Læg spaghettien ned i gryden. Gryden skal ikke vaskes af inden, da der er meget god smag i stegefedtet fra kyllingen. Hæld så meget vand over, at det står 2-3 cm over spaghettien.

Læg peberfrugten og den hvide del af forårsløgene ovenpå spaghettien, og kog op under låg. Rør jævnligt i gryden, og tilsæt mere vand, hvis spaghettien virker tør. Konsistensen skal være let "suppet" uden at være vandig.

Når spaghettien er al dente, tilsættes peanutbutter, salaten, den grønne del af forårsløgene og hoisin-saucen. Smag til med salt, peber samt evt. god chilisauce.

peanuts
30 min.
Anretning

Pastaen hældes over i et stort fad, og kyllingen fordeles hen over. De hakkede peanuts drysses over til sidst.  

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?