0
One pot peanut-gris med æggenudler
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
forårsløgingefærhvidløgpeanutsnudler
1 min.

Start med at sætte en stor, flad gryde (gerne en wok el. lign.) med vand over at koge til nudlerne.
Nudlerne koges, til de er al dente, skylles i iskoldt vand, og drænes i en sigte. Vend lidt olie (gerne sesam-olie, hvis du har) ned i nudlerne, så de ikke klistrer sammen.

Imens vandet kommer op at koge, soigneres forårsløgene, og snittes i tynde skiver på skrå.
Del de snittede løg i to bunker: en med de grønne toppe og en med den hvide bund.

Ingefæren rives fint. Du skal bruge omkring 1-2 tsk. revet ingefær pr. person.

Hvidløget hakkes ultra-fint.  Du skal bruge omkring 1/2-1 tsk. pr. person.

Peanuts hakkes groft.

hoisin sauce (kinesisk sauce)tamari/soyaHakket grisekød 9-15%slawmix - gulerod & hvidkål
20 min.

Når nudlerne er kogt, tørres gryden af og sættes over med en generøs sjat olie i bunden.
Når olien er varm, tilsættes hvidløg og peanuts efterfulgt af ingefæren.
Tilsæt det hakkede kød, og lad det brune. Bræk evt. klumper af kød ud i små stykker.
Tag kødet op, og steg slawmix (gulerod og hvidkål), sammen med det hvide af forårsløgene i hed olie i gryden.

Hæld kødet ned til grøntsagerne igen, tilsæt hoisinsauce og tamari soya, og smag til med salt og peber. Hvis retten bliver for tør, tilsættes lidt vand. Retten skal være "saftig" uden at være vandig eller sauceagtig.

Til sidst vendes de kogte nudler forsigtigt ned i gryden, og det hele varmes godt igennem.  
Smag til med salt og peber.

30 min.

Servér på et stort fad, og drys med det grønne af forårsløgene.

Velbekomme.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?