0
Thai kyllingelår med ris
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kyllingelårsnittet kål & gulerodgul peberfrugtrisGrøn thai-karry sovs
1 min.
Kylling og grøntsager

Peberfrugten skylles, og skæres i tynde strimler. Alle grøntsagerne steges kort i olie i en hed stegegryde.  De skal bare lige have farve og begynde at falde sammen. Sæt dem til side i en skål.

Kyllingelårene (se video ovenover) deles i leddet og brunes grundigt af i gryden, og krydres med salt og peber. Hæld en bundskjuler vand ned til kyllingen efterfulgt af Thai-saucen, og lad kyllingen dampe under låg til den er gennemstegt. Det varer ca. 25 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til.
Vend kyllingen et par gange undervejs.
Måske skal der en smule vand på undervejs.

ris
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisningen på pakken.

25 min.

Vend grøntsagerne ned i gryden til kyllingen, og lad dem simre med, til de er så møre, som du kan lide dem.

30 min.
Anretning:

Som vist: Servér kyllingen sammen med risene.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.