0
One tray havkat på kartofler, tomatragout, bacon & Bøllingsø

One tray havkat på kartofler, tomatragout, bacon & Bøllingsø

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
havkatfilet uden skind
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 225 grader.

Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt. Læg dem på køl til senere.

kartofler
5 min.
Kartoffelbund:

Skræl og kog kartoflerne, til de er helt møre. Skær dem i tykke skiver, vend dem i en generøs klump smør, og krydr med salt og peber. Kom kartoflerne i et lag i bunden af et passende smurt ovnfast fad.

bacon i ternzittauerløghvidløgtomatertimian
10 min.
Tomatragout:

Hak løgene fint. Sauter løg og bacon i lidt olivenolie, og tilsæt finthakket hvidløg og plukket og hakket timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes. Har du en sjat hvidvin, er det ikke en dårlig investering at give retten et generøst skvæt af flasken lige nu. Lad ragouten simre i nogle få minutter, og smag til med sukker, salt og peber.

Bøllingsørasp
30 min.
Retten samles og afbagning:

Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Kom et stykke letsaltet fisk ovenpå, og fordel resten af ragouten, der er blandet med rasp (gem en smule) og revet Bøllingsø, ovenpå fiskestykkerne.

Drys med det sidste rasp, og kom et par klumper smør oven på hvert fiskestykke.

Hele herligheden bages i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

bredbladet persille
45 min.
Anretning:

Som vist drysset med hakket persille.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?