0
Orecchiette alla salame Cacciatore med tomater, oliven og ansjoser

Orecchiette alla salame Cacciatore med tomater, oliven og ansjoser

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ansjoserhvidløgsalame Cacciatorebredbladet persilletomater
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar, og komme dem i små skåle hver for sig.

Skær ansjoser ud i mindre stykker, og del hver filet i 8-10 stykker, pil og hak herefter hvidløget.

Skær salamien i 3-4 mm tykke skiver, som så skæres i 2 mm brede stave eller små tern. Skær evt. oliven i skiver. Pluk og hak persille samt skyl og skær tomaterne i mindre stykker. Riv parmesanen fint, lav også nogle flager herudaf.

orecchiette pastaparmigiano reggiano (Parmesan)tomaterbredbladet persille
15 min.
Orecchiette alla salame Cacciatore:

Kom en generøs mængde god olivenolie (1 spsk. pr. person) i en sautérpande, og kom hvidløg på. Rist hvidløg igennem ved medium varme, til de lige netop begynder at blive let gyldne. Tilsæt salami, og rist den med i 1-2 minutter. Tilsæt nu oliven og ansjoser, og lad det hele stege i 1 minut under omrøring. Kom de skårne tomater på, og rist igennem i 2 minutter. Lad sugo'en simre i 4-5 min. (kom evt. lidt vand eller en sjat hvidvin ved). Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 minutter. 

Kom pastaen over på panden med fyldet, og lad den koge igennem. Vend med revet parmesan og hakket persille.

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste parmesan over, og er der nogle af de lækre ansjoser i overskud, kan man med fordel toppe med en enkelt filet. Pynt med den resterende parmesan i flager, og riv sort peber over.

Bonusinfo

Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?