0
Orecchiette pasta med mørksej, oregano, tomat og zucchini og pecorino romano

Orecchiette pasta med mørksej, oregano, tomat og zucchini og pecorino romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløggrøn zucchinihvidløgoreganotomater
1 min.
Forberedelse af grønt:

Skyl alle grøntsager. Pil og finthak hvidløg. Rens og skær løg i mundrette stykker. Skær zucchini i stykker på ca. 1 x 1 cm. Skær tomaterne i tern. Skyl oregano, pluk bladene fra stænglen, og hak dem lidt.

orecchiette pasta
10 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 minutter. Sigt vandet fra, og gem en lille smule af vandet til senere.

mørksejfilet uden skindpecorino romanoorecchiette pasta
15 min.
Fisk & grønt:

Rist fisken af på en meget varm pande i neutral olie. Når fisken er godt brunet af, tilsættes hvidløg, som ristes med, til de bliver nøddebrune. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side. Tilsæt zucchini, tomat og rødløg til panden, hvor du stegte fisken, og rist igen i 2 minutter.

Kom den kogte pasta over i panden. Riv masser af pecorino i, og tilsæt lidt af det gemte pastavand. Kog retten ind, så "saucen" samler sig om pastaen. Vend med plukket og hakket oregano. Smag til med salt og peber. Vend forsigtigt den stegte fisk i pastaen, og server straks.

oreganopecorino romano
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste pecorino over, og pynt med lidt oregano.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?