0

Orientalsk dampet blålangefilet med kinakål, ingefær og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Blålange, Sulfitter, Sesam, Nødder, Soya

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Del kinakålen i 4-6 både, så de stadig hænger fast på stokken, snit forårsløgene i tynde skiver og hak ingefæren fint.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og læg dem i et lille ovnfast fad. Tilsæt sherryen samt 2½ dl vand og drys med 1 spsk. ingefær. Dæk fadet til med stanniol og damp fisken i den forvarmede ovn i 10-15 min. - afhængig af fileternes tykkelse - til fisken er mør og "flager" let.

Kål: Damp imens kålen i 2 min. i en gryde med 3 dl letsaltet spilkogende vand. Varm jordnøddeolien godt op i en lille kasserolle. Anret kålen på varme tallerkner, top med fisk og dryp med den hede jordnøddeolie. Dæk tallerknerne til med stanniol, så maden holdes varm, mens saucen laves.

Sauce: Hæld væsken fra fiskefadet over i kasserollen og kog det hurtigt op med sojasauce, sukker, sesamolie, 1 spsk. ingefær og halvdelen af forårsløgene. Fordel saucen over fisk og kål, drys med de resterende forårsløg, hakket koriander og lidt friskkværnet peber.

Server straks sammen med jasminris og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?