0
Ostefyldte burgere med hjemmelavet senneps-relish.

Ostefyldte burgere med hjemmelavet senneps-relish.

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Saml-selv burgere er et sikkert hit hos ungerne, og disse bøffer gemmer på en ekstra overraskelse i form af en lavasmeltende ostemidte.  Relishen giver et sur/sødt, lidt stærkt spark på toppen af bøffen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
agurkrødløggrov Dijon sennepeddikesukker
Relish

Agurken og rødløget vaskes og snittes så ultratyndt som muligt, gerne på et mandolinjern.

I en skål, der kan rumme grøntsagerne, hældes 2 spsk. eddike pr. person, 1 spsk. sukker pr person samt 1-2 tsk. grov sennep pr. person.
Rør, til sukkeret er opløst, og vend grøntsagerne ned i marinaden.
Smag til med salt og peber - måske skal der også lidt mere sukker i.

hakket oksekødfarmhouse cheddar
10 min.
Kødet formes

Osten rives groft. 

Kødet lægges i en skål, og krydres med salt og peber, samt lidt chilliflager/sauce hvis man kan lide det stærkt.  Ælt grundigt.

Form kødet til store kødboller (1 pr. person). 
Lav en fordybning i kødet med tommelfingeren, og fyld hullet op med revet ost. Luk/form kødet rundt omkring osten, så der ikke stikker nogen ostestykker ud. Flad forsigtigt bollerne ud til en form som hakkebøffer. 
Lad bøfferne hvile, til de skal steges.

hakket oksekødhjertesalatsurdejs burgerbollermayonnaiseSkagenfood Ketchup
20 min.
Burgerne samles

Bøfferne sættes over at stege i en smule olie på en medium-varm pande. Det kan godt ske, at osten begynder at sive ud, men bøfferne kommer til at smage godt alligevel.

Imens deles og lunes bollerne. Hvis man har lyst, smager det supergodt at pensle snitfladerne på bollerne med god olivenolie, kværne lidt grov peber over og grille/varme dem med snitfladerne opad under grillelementet i ovnen.

Salaten vaskes og snittes groft eller rives fra hinanden med fingrene.

Burgerne serveres saml-selv-style på bordet med salat, relish og mayo/ketchup.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?