0

Ostegratineret havkat med porrer, broccoli og citronskal

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ostesauce: Smelt 2 spsk. smør i en kasserolle og rørt melet godt ud i smørret. Pisk mælken i og kog den godt sammen til en tyk og glat sauce. Skru ned for varmen, rør den revne ost i og varm igennem under omrøring til osten er smeltet og rørt ud. Smag til med salt og peber og lad den køle lidt af.

Broccoli og porrer: Damp broccolibuketterne i 3-4 min. i lidt letsaltet vand til de lige er møre og flot grønne. Læg dem i iskoldt vand, dryp dem godt af på køkkenrulle og hak dem med en kniv - ikke for fint og ikke for groft. Rens porren og snit den i fine tynde skiver.

Fisk: Dup fisken tør, del den i 2-3 ensartede stykker og krydr dem let med salt og peber. Smelt 2 spsk. smør på en pande ved god varme og rist fisken i 1-2 min. på hver side til de har taget farve. Tag panden af varmen og anret fiskestykkerne i et flot ovnfast fad.

Broccoli og porrer (fortsat): Kom 1 spsk. smør på panden og sauter porreskiverne bløde og møre deri uden de tager farve. Krydr med salt og peber, tag dem af varmen og vend broccoli og citronskal i.

Samling: Fordel grøntsagerne oven på fiskestykkerne og top med ostesaucen. Drys med fintrevet parmesanost og sæt fadet i en 230 grader varm ovn i ca. 10 min. til fisken er mør og overfladen er flot gylden.

Server straks sammen med bagte rodfrugt- og kartoffelfritter og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?