0
Ostegrillpølser fra Bodebjerg Charcuteri med stegte grønne bønner, skalotteløg, kikærter og grov sennep

Ostegrillpølser fra Bodebjerg Charcuteri med stegte grønne bønner, skalotteløg, kikærter og grov sennep

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kom kikærterne i en sigte og skyl med lunt vand – lad dem dryppe af til de skal bruges senere.
  2. Rør en dressing sammen af sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Derefter piskes dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri.
  3. Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.
  4. Soigner bønnerne ved at nippe top og bund af, skyl dem og kog dem i 5-10 min afhængig af størrelse. Kom dem derefter i koldt vand.
  5. Soigner forårsløg – del den hvide del i 2-3 cm stykker og fintsnit de grønne toppe.
  6. Pil skalotteløgene.
  7. Steg de hele eller halverede skalotteløg på en pande i god olivenolie ved svag varme til de er gyldne og møre – når de er møre kommes bønnerne og den hvide del af forårsløgene på panden og der skrues op på høj varme. Steg bønnerne og forårsløg i min. 5-7 minutter til de er møre og gyldne – krydr med salt og peber.
  8. Kom de drænede kikærter på panden med bønnerne og lad dem blive gennemvarme.
  9. Vend de varme bønner, løg og kikærter med dressingen og smag til.
  10. Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde.
Anretning

Som vist på billedet – pynt med de fintsnittede løgtoppe.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?