Alle grøntsagerne skylles/skrubbes.
Kartoflerne sættes over at koge i godt saltet vand. Når de er møre, drænes de, og holdes varme i gryden. Vend evt. en smørklat ned til kartoflerne.
Salaten snittes meget groft, og anrettes på et fad.
Pølserne sættes over at stege i olie eller smør ved middel varme.
En lille spsk. rygeost pr. person røres op med fløde, til konsistensen er som en cremet dressing. Smag til med masser af salt og peber.
Radiserne og forårsløgene snittes meget fint, og fordeles over salaten på fadet.
Dressingen hældes over salaten til sidst.
De nye kartofler serveres til pølserne sammen med sommersalaten.
~Velbekomme ~
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kommentarer og forslag til opskriften